Inter Rail 2003 Rajalan veljekset junalla Euroopassa
 
 
   
[edellinen][seuraava]
St.Malo, 3.8.
Tommi

Koska olimme edellisenä iltana keksineet, että St. Malon kartassa lukevat "Intra Muros" ja "Extra Muros" tarkoittavat tietysti muurien sisäpuolista ja muurien ulkopuolista aluetta, ja kun olimme jo illalla todenneet Intra Muroksen varsin viehättäväksi paikaksi, päätimme tänään sitten oleilla siellä vähän enemmän.

Totta kai tämän vanhan kaupunginkin ympärillä oli runsaasti rantaa, jota äidin oli pakko käydä kokeilemassa, mutta muurien sisäpuolinen alue oli varsin viehättävää, lievästi sokkeloista, mutta tietysti turhan turistoitunutta aluetta. Sieltä löysimme intialaisen ravintolan, jossa nautimme jotain-muuta-kuin-pizzaa, ja äiti löysi monta matkamuistomyymälää, joista hän ei kuitenkaan tainnut mitään ostaa.

Muurien sisällä oli myös jos minkäkinlaisia rahankerääjiä tai performanssitaiteilijoita, kumpaa nimitystä heistä sitten haluaakaan käyttää: oli ihmispatsas (varsin hyvä sellainen, joka istua kökötti tolpan nokassa täysin liikkumatta useita minuutteja), oli ilmapalloista eläimiä puhalteleva ilmapallotaiteilija, oli yhden miehen rumpu-kitara-huuliharppu-orkesteri, oli karikatyyrin piirtäjiä, oli kaikkea, mistä turistit tykkäävät. Äiti olisi tahtonut karikatyyrin, mutta se nyt sitten jostain syystä jäi, ja niinpä kävin viikkoa myöhemmin piirrätyttämässä itsestäni moisen.

Illan tullen muilla tuli jo kiire uinumaan, kun heidän piti lähteä aikaisin aamulla, joskus kuuden aikoihin, junalla kohti Pariisia ja sieltä eteenpäin Helsinkiin ja jonnekin minne lie Lappiin ja Napapiirin tuntumaan olivatkaan matkalla. Minä taaskin jäin vielä viikoksi St. Maloon, sillä olin matkalla täysin päinvastaiseen suuntaan, jonnekin minne lie Saharaan ja päiväntasaajan tuntumaan...

Tommi St. Malossa
Tommi St. Malossa

Kimmo

Käydessämme St. Malossa siellä oli ilahduttavan vähän turisteja. Luin poistuessamme lentokentällä Le Figarosta, että Ranskassa olikin ilmeisesti huonoin turistikesä suunnilleen ikinä (tai sitten ymmärsin väärin). Mutta hiekkarannoilla oli, ainakin laskuveden ollessa huipussaan, tilaa vaikka lukuisille täysikokoisille jalkapallo-otteluille. Ahtaus ei siis liiemmin vaivannut. Toisaalta lämpötila ei siellä ollessammme edes yltänyt suomalaisiin hellelukemiin, että ehkäpä matkailijat olivat alueen monissa muissa kohteissa. Siellä oli kuitenkin akvaariota ja maissipeltolabyrinttiä ja kaikkea.

Millainen St. Malo hiekkarannan tai muurikaupungin ulkopuolella on, en tiedä. Sen läpi kuljimme vain rautatieasemalle, ja silloinkin vain lyhyen matkaa. Mutta näin reilauksen lopuksi ehkä olikin hyvä lopulta antaa sisäiselle turistille periksi ja heittäytyä kunnon lomahoukutusten vietäväksi.

St. Malon muureja
St. Malon muureja


Tommin kommentti yöpaikasta
Hotel Avenir, St. Malo
Muut lähtivät aamuyöllä kohti Suomea ja minä nukuin itsekseni pidempään.
Joni miettii jo kotimatkaa
Joni miettii jo kotimatkaa


Tilastoja
Rahankäytöstä ei ole tarkkaa kirjaa, sillä äitimme maksoi lähes kaiken.
Valokuvia digikameralla otettiin 40 kpl.
Videolle kuvattiin noin 16 minuuttia.

[edellinen][seuraava]
 
 
 
Inter Rail 2003 -sivut © Tommi, Kimmo ja Joni Rajala 2003.
Nämä sivut ovat osa Leipä ja piimä -sivustoa.