Inter Rail 2003 Rajalan veljekset junalla Euroopassa
 
 
   
[edellinen][seuraava]
Praha, 11.7.
Tommi

Suunnittelin ensin jääväni koko päiväksi asunnolle nukkumaan, mutta olo oli yhdentoista aikoihin niin hyvä, että seurasin Kimmoa ja Jonia nettikahvilaan, ja sieltä taas turistien sekaan kaupungille.

Tänään kävelimme jokseenkin päämäärättömästi ympäri kaupunkia. Kävimme mm. Vltavan korkeammalla vastarannalla ihailemassa yleisnäkymää kaupungista.

Mielenkiintoista sinänsä oli se, ettei koko kaupungissa tuntunut olevan merkkiäkään viime vuotisista tulvista, joiden piti tehdä todella paljon tuhoa. Niitä ei edes mainittu Kallen sillan päässä olevassa tornissa, jossa oli kyllä juttuja joistain vuosisatoja vanhoista tulvista.

Tommi ja Kimmo Prahassa
Tommi ja Kimmo Prahassa

Kimmo

Ravintolat ovat aina pieni seikkailu, vaikka niissä ei tilaisikaan mitään epäilyttäviä liharuokia, jotka sittemmin osoittautuisivat koalakarhun kiveksiksi lepakonulostekastikkeessa. Osa seikkailua on tippien antaminen. Sivistysmaissahan juomarahaa ei tunneta, tarjoilijat saavat palkkansa ilmankin, mutta höpömaissa tarjoilumaksun suuruuden kanssa joutuu jonglööraamaan pidempäänkin.

Prahassa söimme kahdesti, kaksi päivää kun siellä olimme. Onneksi sentään pysyttelimme molemmilla kerroilla turistialueen ravintoloissa, joissa tarjoilijat varmaankin ovat jo tottuneet sivistymättömiin tampioturisteihin, jotka eivät ymmärrä tarjoilijarukkien työn raskautta.

Ongelma on varsinkin se, kun matkaoppaanamme käyttämä Let's Go: Eastern Europe kehottaa maksamaan tippiä silloinkin, kun tarjoilumaksu on jo sisällytetty maksuun. Toisessa ravintolassa, jossa kävimme, tapahtui näin, emmekä maksaneet ekstraa. Ei niin väliksikään, ylitäyden paikan ainoalta laskuttajalta meni luvattoman kauan saapua keräämään rahojamme. Itse asiassa niin kauan, että kärsimättömämpi veikko olisi jo poistunut maksamatta.

Toinen, vielä hieman ravintolasyömistä arkisempi havainto Tsekinmaasta oli se, että heidän näppäimistönsä on ihan hupsu. Kuten niin monessa keskieurooppalaisessa näppäimistössä, ja koska tsekin kielessä ei ilmeisesti y:tä tunneta, Z ja Y ovat vaihtaneet paikkaa. Se on hyväksyttävissä. Mutta mikä ihmeen idea on, että numerot saa esiin vain SHIFT-näppäintä painamalla? Eikä äksääkään löytynyt (vaikkakin se johtui vain siitä, että käyttämämme näppäimistö oli hajalla).

Internet-kahvila, jossa myös näppäimistöjä käytimme, laskutti surffauksesta ruhtinaalliset puoli kruunua minuutilta, noin euron tunti. Kaupungin luonteesta kertoo jotain myös se, että mitä lähemmäs turistikeskustaa tuli, sitä enemmän internet-kahvilatkin palveluistaan pyysivät. Tosin pahimmillaankin vain paria kruunua minuutti.

Että sellainen kaupunki oli Praha. Poistuimme hyvässä järjestyksessä kuusi ja puoli kruunua taskussamme.

Sivistymätön tampioturisti turistialueen ravintolassa
Sivistymätön tampioturisti turistialueen ravintolassa


Tommin kommentti yöpaikasta
Yksityisasunto, Praha
Ensimmäinen yö matkan aikana, jonka nukuimme samassa paikassa kuin edellisenkin. Tänä yönä naapurihuone tosin oli tyhjä. En ollut enää niin pahasti sairas, joten sain nukuttuakin varsin hyvin.

Tilastoja
(1 EUR = n. 30 CZK)
Rahaa kului reilut 675 CZK = n. 23 EUR.
Tästä ruokaan meni reilut 670 CZK.
Valokuvia digikameralla otettiin 13 kpl.
Videolle kuvattiin noin 9 minuuttia.

[edellinen][seuraava]
 
 
 
Inter Rail 2003 -sivut © Tommi, Kimmo ja Joni Rajala 2003.
Nämä sivut ovat osa Leipä ja piimä -sivustoa.