Inter Rail 2003 Rajalan veljekset junalla Euroopassa
 
 
   
[edellinen][seuraava]
St.Malo, 2.8.
Tommi

St. Malo oli ja on edelleenkin aito ja oikea turistiranta. Äiti halusi löhötä rannalla, mutta me muut lähdimme jokseenkin päämäärättömästi kävelemään rantaa eteenpäin. Ja rantaahan sitten kyllä myös riitti. Pari tuntia käveltyämme löysimme itsemme jonkun niemen kärjestä, josta päätimme kääntyä takaisin.

Joni oli kaikessa viisaudessaan lähtenyt matkaan täysin paljan jaloin, sillä hän oli kastellut kenkänsä eilen illalla, ja nyt sitten jätti äidin luo rannalle läpsyttimensä. Niinpä Kimmo sitten antoi repustaan Jonille omat läpsynsä, jotka Joni käveli puhki varmaan kolmessa ja puolessa minuutissa. Omat sandaalinsahan Joni oli kävellyt puhki jo alkumatkassa, kolmen päivän jälkeen.

Rannalla näkyvien ihmisten määrä oli suoraan verrannollinen päivän lämpötilaan, ja tätä tarkkailinkin vielä viikon ajan rantaa edestakaisin itsekseni tallatessani. Uimavartijoiden koppien edustalla ilmoitettiin joka päivä ilman lämpötila sekä nousuveden ja laskuveden ajat - varsinkin tuo jälkimmäinen oli hyvin olennainen St. Malossa, sillä paikassa on eräs maailman suurimmista vuorovesivaihteluista.

Valokuvaamista rannalla häiritsi joka puolella poukkoilevat tissit. Noin joka viides rannalla ollut nainen oli yläosattomissa, eikä oikein tuntunut soveliaalta ottaa kuvaa, missä moista paljasta pintaa olisi liiemmalti näkynyt. Olisivathan naiset voineet kuvitella minua vielä jonkin sortin pervoksi, joka julkaisee kaikenlaisia tissikuvia netissä kotisivuillaan. Ja aika paljon rannalla näkyikin perheellisiä miehiä, jotka kaikessa rauhassa kuvailivat ensin oman pienen Ville-poikansa uimaan opettelua, ja sitten filmasivat vielä pitkään heidän vieressään makaavaa tissiparia (joka ei kuulunut saman perheen äidille).

Koska näiden loppujen tekstien kirjoittaminen jäi minulla vähän myöhäiseksi, ja koska vietin St. Malossa yhteensä kahdeksan päivää, en kykene mitenkään yksilöimään paljoakaan yksittäisiä, juuri tänään tehtyjä asioita.

Nousuveden aikaan aallot hakkasivat taustalla näkyviä taloja
Nousuveden aikaan aallot hakkasivat taustalla näkyviä taloja

Kimmo

St. Malossa vietimme kaksi ja puoli päivää. Ensimmäisenä iltana kastelimme kenkiämme, kun emme ymmärtäneet paeta nousuvettä tarpeeksi nopeasti. Toisena päivänä katselimme hiekkarantaa ja poltin itseni auringossa. Illalla löysimme St. Malon muurein ympäröidyn vanhan kaupungin, jossa vietimmekin sitten seuraavan päivän. Vierailimme myös meren saarilla, joille pääsee maitse laskuveden aikaan (ja joissa lukee, että jos joutuu nousuveden yllättämäksi, ei saa poistua vaan pitää odottaa kuusi tuntia). Äiti uiskenteli ja otti aurinkoa, koska sellainen se meidän äiti on.

Kimmo otti matkan aikana 11 jalka-kuvaa
Kimmo otti matkan aikana 11 jalka-kuvaa


Tommin kommentti yöpaikasta
Hotel Avenir, St. Malo
Toisena yönä nukuin jo paremmin, kun Kimmo otti itselleen oman lakanan rinkastaan.

Tilastoja
Rahankäytöstä ei ole tarkkaa kirjaa, sillä äitimme maksoi lähes kaiken.
Valokuvia digikameralla otettiin 34 kpl.
Videolle kuvattiin noin 7 minuuttia.

St. Malosta löytyi myös noin 20 metriä muuta kuin hiekkarantaa
St. Malosta löytyi myös noin 20 metriä muuta kuin hiekkarantaa

[edellinen][seuraava]
 
 
 
Inter Rail 2003 -sivut © Tommi, Kimmo ja Joni Rajala 2003.
Nämä sivut ovat osa Leipä ja piimä -sivustoa.