Inter Rail 2003 Rajalan veljekset junalla Euroopassa
 
 
   
[seuraava]
Odotukset
Joni

Minä haluaisin olla mahdollisimman paljon ulkona ja siellä voisi olla mielellään enemmän aurinkoista kuin vesisadetta, koska vesisateessa on tylsä oleskella. Siellä saisi myös olla yhtä hauskaa kuin mummolassa, jossa minä en käy tämän oudon matkan takia. Missä me siellä oikein olemme käymässä ja mitä me siellä teemme jos siellä sataa vettä, koska ei sitä ole hauska kävellä vesisateessa vaikka sitä olisikin jonkinlainen mini-mini sateenvarjo jollainen on kaikilla meistä.. Minä en ole oikein hiffannut sitä että missä me nukumme. Ei kai me nukuta hirveästi jossakin hassussa junantapaisessa? Hotellissa olisi kivaa jos se ei veisi niin sairaasti fyrkkaa. Eikö ne hostellit ole niitä ylipakattuja hökkeleitä? Niissä voisi olla kiva nukkua, vaikka ne onkin ylipakattuja, se onkin se kaikista kivin juttu siinä. Leirintäalueella on tietenkin myös niitä neliömetrin kokoisia mökkejä, jotka on varmaan tosi ahtaita. Puistossa olisi varmasti kiva nukkua jos siellä ei sataisi vettä ja pollarit ei tulisi pamputtamaan turpaan. Ja jos siellä puistossa olisi vielä jotain huumepiikkejä maassa niin niistä tulisi pipi johon mikään outo pyllypiikki (lääke) ei auta.

Junassakaan ei olisi kiva olla joka päivä, eikä me varmasti ollakaan, mutta kyllä junassakin on hyvä joskus (tai ehkä vähän useamminkin) oleskella, kunhan vain me katselisimme muitakin paikkoja välillä emmekä olisi vain junassa.

Interraililla voitaisiin käydä vaikka missä hauskoissa paikoissa ja ei minua haittaisi käydä niissä museoissakin missä me varmasti käymme matkan varrella, mutta kyllä uimassakin pitää käydä ja Tomminkin voi käydä uimassa kun hän kerran osaa. Toivottavasti minä en myöskään sairastu matkalla, koska pipinä oleminen kivalla matkalla ei ole yksinkertaisesti kivaa, kun ei voi niin paljon hyppiä mukana, eikä uida missään.

Interraililla on myös tylsää, kun Kaisu ei ole mukana, kun se on niin hassu, vaikka Tommi on melkein yhtä kiva. Ja kun Kimmokin on mukana niin se on tosi hauskaa. Kun vielä äitikin on tulossa sinne Pariisiin niin ei tule edes koti ikävä, eikä äiti ikävä, jos se äiti on tulossa sinne ollenkaan. Miksi se Kaisu ei ole tulossa sinne ollenkaan mukaan?

Minä en ole oikein ollut missään matkoilla paitsi Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä, Virossa ja Tanskassa eli en oikeastaan missään. Viime kesänä minä kävin Tanskassa Lego- Landissa, jossa oli tosi mukavaa. Minä ja äiti käytiin porukan kanssa vaikka missä hassuissa huvipuistoissa, jonkalaisissa me emme varmaan Interraililla käydä kovinkaan paljoa. Yövyttiin paikoissa joissa oli uima-allas, se taisi olla joku hotelli emmekä me niissäkään olla nyt tällä matkalla yhtään. Ainoa tympeä juttu sillä Lego-Land matkalla oli se että siinä se matka Tanskasta laivalle joka lähti Ruotsista Suomeen meni yhdessä yössä, alku meni laivassa Tanskasta Ruotsiin, noin puolen yön jälkeen mentiin bussiin joka lähti Etelä-Ruotsista kohti sitä satamaa josta laiva lähtisi heti paikalle tultua Suomeen. Toivottavasti Interraililla ei pidä olla näin kiire eikä koko aikaa nukkua jossain liikkuvissa kulkuneuvoissa niin kuin junissa.

Minä haluaisin käydä sillä Mona-Lise museossa, jos me ollaan ollenkaan menossa sinne Pariisiin päin. Tommi ja Kimmo voi tietää myös jotain kivoja paikkoja joissa voisi käydä. Kaisukin voisi tietää jotain, mutta kun hän ei ole tulossa mukaan. Tommin ja Kimmon paikat voivat olla myös tylsiä ja ne voivat olla vaikka kuinka pitkän matkan päässä sieltä missä sillä hetkellä olaan. Toivottavasti koko matkalla ei tarvitse ravata paljon ja jos johonkin tiettyyn paikkaan ollaan menossa niin minun mielestä siitä pitäisi tietää suurin piirtein missä mennään ja minne mennään.

Minä en haluaisi jäädä minnekään asemalle seisomaan kun muut istuvat junassa kaikessa rauhassa. Se ei ole kivaa vaikka oliskin puhelin jolla soittaa Tommille sillä eiväthän he voi noin vain painaa hätäjarrua ja hypätä pois kyydistä. Tietenkin Tommi Voisi neuvoa minua menemään johonkin paikkaan tai pistää minua seuraavaan junaan joka lähtee seuraavaan paikkaan. Olisihan se omalla tavalla jännää kun olisi vain yksin jossain tuntemattomassa paikassa jossa ei osaa edes kyseistä kieltä, mutta toisaalta minä en tykkää jäädä mihinkään paikkaan jossa ei ole yhtään tuttua juttua.

[seuraava]
 
 
 
Inter Rail 2003 -sivut © Tommi, Kimmo ja Joni Rajala 2003.
Nämä sivut ovat osa Leipä ja piimä -sivustoa.