Tiedote. Laivan aikataulu.

Kapkaupunki 19.2.2012

Tietokoneeni hajosi taas, mutta sain sen vielä uudelleen toimimaan. Kuusi vuotta vanhasta tietokoneestani on siis hajonnut käyttöjärjestelmä lopullisesti kolme vuotta sitten, akun vaihdoin puolitoista vuotta sitten hieman parempaan (ei toimi enää), ja nyt siitä on myös rikkoutunut kaksi muuntajaa, mutta yhä jääräpäisesti sitä vain käytän. Ainakaan minua ei voi syyttää vastuuttomaksi vanhan hylkääjäksi, vaikka tietokonevalmistajat kaikkensa tekevätkin että koneita uusittaisiin vähintään kolmen vuoden välein. (Mutta toisaalta, onhan minulla se toinen, uudempikin kone.)

Mutta itse asiaan: Maanantaina kello 14.00 lähden risteilyaluksella, MSC Melody, Kapkaupungin satamasta kohti Genovaa Italiassa. Että ne, joita asia kiinnostaa tietäisivät aikatauluni, tässä se on:

20. helmikuuta, lähtö.

21. Merellä.

22. Walvis Bay, Namibia.

23. ja 24. Merellä.

25. Jamestown, St. Helena.

26. - 29. Merellä.

1. maaliskuuta, Dakar, Senegal.

2. ja 3. maaliskuuta, merellä.

4. Arrecife de Lanzarote, Espanja.

5. maaliskuuta, merellä.

6. maaliskuuta, Cadiz, Espanja.

7. maaliskuuta, merellä.

8. maaliskuuta, Palamos, Espanja.

Ja vihdoin, 9. maaliskuuta, Genova, Italia.

Vaikka on mahdollista, että satamakäyntien aikana netissäkin käväisen pikaisesti tarkistamassa sähköpostini ja Facebookin, niin siihen että olisin tietokoneella tavoitettavissa ei voi luottaa. Satamapäivinä minut varmaankin voi tavoittaa tekstiviestitse puhelimella, mutta ainakaan ennen Eurooppaan saapumista en voi varmuudella luvata että pystyn lähettämään tekstiviestejä takaisin vaikka yrittäisinkin. Puheluihin en luonnollisesti vastaa ennen kuin olen taas Suomessa. Ja sen aikataulu on edelleen avoin.

Äärimmäisessä hätätilanteessa olen tavoitettavissa myös laivalta satelliittipuhelimella. Puhelinnumeron saa varmaan laivayhtiöltä, mutta sinne ei kuulemma saa soittaa ellei joku ole kuollut tai kuolemassa tai vähintään koti ja omaisuus palanut tulipalossa.

Tietokoneeni uuden tuhoutumisen vuoksi kovalevyni kätköihin on jäänyt useita kirjoituksia matkani varrelta, joten sillä aikaa kun olen laivalla, niitä tipahtelee tänne Leipajapiimaan muutaman päivän välein. Valitettavasti ne eivät siis ole tuoreimpia kuulumisiani, mutta ainakin niitä lukemalla saa päivitettyä tarinaani takautuvasti. Eivätkä ne nyt kuitenkaan ole kovin monta päivää vanhoja kirjoituksia. Koska laivalla tuskin on juuri muutakaan tekemistä, oletan kirjoittelevani sielläkin kaikenlaisia tekstejä Leipään ja piimäänkin -- mutta ne tulevat nettiin sitten taas viiveellä kunhan kotimaanosaan palattuani pääsen netin äärelle.

Mikäli laiva uppoaa, sen kuulette luultavasti ensimmäiseksi uutisista. Laivan kapteeni on tiettävästi italialainen.
Kommentoi.
Kirjoitukset
19.03. Sen pituinen se09.03. Tieto on valtaa07.03. MSC Melody01.03. Heille en anna anteeksi19.02. Poliisit: Turvallisuuden indikaattori16.02. Table Mountain13.02. Chipolopolo10.02. Kotiinpaluu19.02. Tiedote. Laivan aikataulu.07.02. Ulkolaskutaito
© Kimmo Rajala 2011
Nämä sivut ovat osa Leipä ja piimä -sivustoa.