Tehokkuutta taas

Helsinki 19.03.2009

Hohoessa kesti päivää vaille neljä viikkoa, että Kids' Cornerin tietokonekouluun saatiin sähköt sen jälkeen, kun sähköyhtiö kävi hakemassa sähkömittarin pois joidenkin laskuepäselvyyksien takia.

Seth kävi neljän viikon ajan joka toinen päivä sähköyhtiön toimistossa, ja aina sieltä luvattiin toimittaa uusi mittari paikalle "huomenna". Emmanuel kävi toimistossa joka päivä, ja hänelle aina luvattiin, että "huomenna". Mitään ei koskaan kuitenkaan tapahtunut.

Sitten Liz tuli reilun kolmen viikon matkaltaan takaisin, ja Seth kielsi, että hän ei saa mennä sähköyhtiön konttoriin, että siellä häneltä vain vaadittaisiin jotain ihan älyttömiä rahoja, että hän hoitaa homman.

Mutta eihän Seth sitä tietenkään koskaan saanut hoidettua. Liz joutui menemään sinne toimistoon viime viikon perjantaina, sillä sähköyhtiö oli hakenut hänen kotoaankin mittarin pois (ilmeisesti koska hänen naapurinsa ei koskaan maksa laskuja, ja kun sähköyhtiön laiskat miehet eivät jaksa ottaa selvää, mikä mittari kuuluu mihinkin asuntoon, he ottavat olivat ottaneet yhden summassa pois).

Liz istui sähköyhtiön toimistossa tunnin, ja tuntia myöhemmin sekä Lizin kotona että tietokonekoulussa oli taas mittarit paikallaan.

Nyt voisi nauraa tehottomalle Afrikalle, ellen Helsingin asematunnelissa olisi nähnyt seuraavanlaista kylttiä:

"Liukuportaiden peruskunnostustyö. Työ alkaa x. päivä maaliskuuta. Työn arvioitu loppumisaika x. päivä kesäkuuta."

Siis mitä? Liukuportaiden peruskunnostustyö kestää kolme kuukautta? Häh? Ja kyseessä ei todellakaan ole mitkään metrotunneliin vievät pitkät portaat, vaan Kaivopihalle menevät ihan parinkymmenen rapun portaat. Mitä ne niille oikein tekevät? Hiovat niitä ensin hiekkapaperilla niin kauan, että niistä ei ole mitään jäljellä ja sitten asentavat uudet?

Ei ei ei ei ei. Nyt äkkiä takaisin Afrikkaan.

Paitsi että olen oikeasti nauttinut Suomesta. Varsinkin sää on ollut nyt mitä mainioin. Pieni pakkanen, lunta maassa ja auringonpaiste. Mitä muuta sitä olisi Afrikassa kaivannutkaan...

Mutta silti. Äkkiä takaisin Afrikkaan.

Paitsi että Kenian suunnitelmat kaatuivat, eikä nyt ole mitään konkreettisia ja realistisia suunnitelmia. Suunnitelmia toki on, mutta ne vaativat rahaa, ja tällä hetkellä minulla ei ole minkäänlaisia tuloja. Enkä ole vielä edes etsinyt mitään tulonlähteitä itselleni. Olen vain nauttinut lumesta.

Ja tapellut kameran muistikortin kanssa... Jotain reilut 12 tuntia sitäkin korttia tongin erilaisilla ohjelmilla ja sain sieltä loppujen lopuksi ehkä vähän yli puolet kuvista talteen.

Lempiaiheeseeni en ota kantaa tällä kertaa. Myöhemmin, myöhemmin.

Tommi
Jo 2 kommenttia - Kommentoi toki sinäkin!

Tommi 
Rajala's Facebook profile
Kirjeet
19.03. Helsinki:
Tehokkuutta taas
17.03. Helsinki:
Sandisk
17.03. Helsinki:
Kotona
13.03. Hohoe:
Ihmeiden aika
10.03. Hohoe:
Fespaco
24.02. Hohoe:
Kirous
18.02. Hohoe:
Suunnitelma
17.02. Hohoe:
Kolme ryhmaa
17.02. Hohoe:
Valitusta
14.02. Hohoe:
Kuolema
© Tommi Rajala 2008-2009
Nämä sivut ovat osa Leipä ja piimä -sivustoa.