Joulu

Rooma 25.12.2012

Joulun kunniaksi jätin parin päivän päivitykset välistä. Ajattelin tehdä jotain muutakin kuin vain kirjoittaa. Kuten vaikka ostaa joululahjoja. Sehän se vasta on parasta ajanvietettä.

No joo, en kyllä käyttänyt kovin paljoa aikaa lahjojen ostamiseen. Mutta jotenkin kummasti se aika vaan kuluu. Tansaniassa olen itsekseni isossa talossa kaivellut nöyhtää navastani, joten siellä näiden kirjoittaminen on virkistävää vaihtelua arkeen. Täällä on kaksi muutakin ihmistä, joista toinen pyytää koko ajan tiskaamaan tai imuroimaan, ja toinen pyytää leikkimään legoilla tai pelaamaan lautapelejä tai lukemaan iltasatua, joten aikaa ei yhtäkkiä olekaan mihinkään. Se on sitä niin sanottua perhe-elämää. Rasittavaa sellainen.

Ulkona on täällä sellainen mukava suomalainen vappusää, ja kun joulumarkkinoillakin täällä kaupitellaan helium-palloja ja kiinalaista muovikrääsää, niin ulkona on vähän vaikea kuvitella joulua. Sisällä sitten, illan tullen, ikkunat kiinni, kun laittaa jouluradion soimaan ja katsoo ikkunan ympärille kiedottua yhtä jouluvaloa ja syö Kaisun paistamaa porkkanalaatikkoa, voi jo hieman kuvitella, että joulu olisi. Ainakin enemmän, kuin vuosi sitten Sansibarilla, vaikka sielläkin saimme kuitenkin katsottua Lumiukon.

Jostain syystä tänä vuonna halusin jonkinlaista joulua viettää, ja ensimmäistä kertaa vietimme joulua ihan vain kolmestaan: minä, Kaisu ja Kirikou. Kaisu olikin innoissaan, että voimme nyt luoda ihan omat jouluperinteemme. Aloitimmekin jouluaaton sitten käymällä asuntonäytössä, ja sen jälkeen vastaanotimme noin 130 kg muuttokuormaa Tansaniasta. Kahdeksan isoa laatikkoa täynnä lähinnä Kirikoun omia leluja ja kirjoja olisi riittänyt täyttämään pojan joululahjatarpeet vuodeksi, mutta jaksoihan tuo vielä illalla sitten avata pari lahjapaperiinkin käärittyä pakettia. Missähän asuntonäytössä käymme sitten ensi jouluna? Melkein jo jännittää.

Sellainen on ollut italialainen joulu. Tämä onkin jo kuudes eri maa, jossa joulua vietän. Joulu mikä joulu.

Tommi
Kommentoi.
Kirjoitukset
22.02. Yksi nettikahvila kiitos. Vain 3500 euroa.20.02. Rosvojoukko05.02. Pyha lehma03.02. Noloa arkea02.02. Sadekausi29.01. Rajahauskaa06.01. Tuulilasinpyyhkimien kayttoonotto31.12. Kylmyyden ylistys28.12. Italia ei ole Rooma25.12. Joulu
© Tommi Rajala 2011-2013
Nämä sivut ovat osa Leipä ja piimä -sivustoa.