Sadekausi

Mtwara 02.02.2013

Nyt on satanut kolme yötä putkeen, joten lämpötilakin on laskenut vähän siedettävämmäksi. En enää tänä aamuna herännyt hiestä märkänä.

Pari päivää sitten lähdin kävellen kohti toimistoa, samaan aikaan aamulla kuin tavallisestikin. Noin kymmenen minuuttia matkassa kestää, kun kävelen Intian Valtameren rantaa pitkin.

Tuona kyseisenä päivänä en kuitenkaan päässyt rannalle asti, sillä tiellä virtasi sadevesi. Kymmenen metriä leveä joki kulki tien poikki, joten päätin kiertää toista kautta.

Pari minuuttia lisää matkaa, eipä siinä mikään hätä ollut. Vähän koko ajan satoi vettä, mutta onneksi matkassani oli sateenvarjo.

Mutta eipä sitä sieltäkään minnekään päässyt. Toinen joki keskellä tietä esti kulkuni kohti toimistoa, joten käännyin taas ympäri.

Kävelin jonnekin, missä en ollut ennen kävellytkään, ja törmäsin taas tulvaveteen. Mistään ei päässyt minnekään.

Olin käyttänyt tuohon kymmenen minuutin matkaan jo lähes puoli tuntia, kun vastaani käveli nainen. Hän sanoi, että tänne näin, täältä pääsee, ja hän lähti puikkelehtimaan talojen pihojen halki, pensasaitojen läpi, ohi aamupesuaan suorittavien asukkaiden. "Anteeksi, tie on tukossa," nainen taisi sanoa talon asukkaille minun vain hymyillessä hölmösti.

Pääsimme isommalle tielle. Oppaani postui toiseen suuntaan, minä jatkoin matkaani toimistolle. Neljäkymmentäviisi minuuttia kotoa lähdön jälkeen olin perillä, sateenvarjosta huolimatta sekä paita että housut märkänä.

Yritin istuutua työpöytäni ääreen, mutta se oli märkä. Katto vuosi juuri työpisteeni kohdalla, ja oli kastellut yöksi pöydälleni jättämäni paperit. Tietokoneen sentään olin nostanut syrjemmälle.

Pari tuntia myöhemmin aurinko paistoi jo, ja isoimmat joet olivat poissa. Pääsin käymään kotona lounaalla, missä Mwajuma, kotiapulainen, valitti, että hänen kodissaan on sisällä nilkkoihin asti vettä.

Tämä on se sadekausi.

Tommi
Kommentoi.
Kirjoitukset
22.02. Yksi nettikahvila kiitos. Vain 3500 euroa.20.02. Rosvojoukko05.02. Pyha lehma03.02. Noloa arkea02.02. Sadekausi29.01. Rajahauskaa06.01. Tuulilasinpyyhkimien kayttoonotto31.12. Kylmyyden ylistys28.12. Italia ei ole Rooma25.12. Joulu
© Tommi Rajala 2011-2013
Nämä sivut ovat osa Leipä ja piimä -sivustoa.