Kylmyyden ylistys

Pian di Sco 31.12.2012

Joka ilta olen kyykkinyt takan ääressä: ensin tulta tehden, sitten tulen ääressä lämmitellen. Loma-asuntomme sisälämpötila on vaihdellut 15 asteen molemmin puolin. Vajaassa viikossa tähän on jo tottunut. Kylmyys on mukavaa.

Viimeksi olen ollut kylmässä viime kesäkuussa Sodankylässä. Silloin ulkona oli 5 astetta lämmintä. Palelin koko ajan.

Nyt täällä on ulkona ollut nollasta viiteentoista asteeseen, päivästä toiseen vähän vaihdellen. Olen nauttinut joka hetkestä. (No siitä ensimmäisen päivän vesisateesta en itse asiassa nauttinut)

Kävimme tänään vaeltamassa Toscanan kukkuloilla. Aurinko paistoi, ja lämpötila oli alle kymmenessä. Sen jälkeen kun tulimme asuntoomme ja laittoin takkaan tulen, niin mitä sen parempaa on?

Poika ei ihan arvosta pelkkää tulta, vaan koko ajan kyselee, että saako pelata iPadilla. No et saa. Entä saako nyt. No ei nytkään. Miksei? Katso nyt tuota tulta. Miksi? Eikö se ole kiehtova? Joo, saako nyt pelata iPadilla? No pelaa.

Sitten kun minulla on rahaa, ostan täältä itselleni talon. En tiedä, mitä siellä talossa tekisin, varmaan lämmittäisin sitten takkaa, mutta kun kerran minulla on rahaa, niin mitä sitä muuta pitäisikään tehdä. Katselisin, kuinka oliivit kasvavat ja opettelisin oliiviöljyn valmistusta.

Kaisu sanoi, että jos täällä olisi talo, siihen pitäisi saada kunnon lämmitys ja tiiviit ikkunat, mutta mitä hauskaa siinä sitten muka olisi?

Tommi
Yksi jo kommentoinut - kommentoi sinäkin.
Kirjoitukset
22.02. Yksi nettikahvila kiitos. Vain 3500 euroa.20.02. Rosvojoukko05.02. Pyha lehma03.02. Noloa arkea02.02. Sadekausi29.01. Rajahauskaa06.01. Tuulilasinpyyhkimien kayttoonotto31.12. Kylmyyden ylistys28.12. Italia ei ole Rooma25.12. Joulu
© Tommi Rajala 2011-2013
Nämä sivut ovat osa Leipä ja piimä -sivustoa.